Apasati pe imagini pentru vizualizare
In anul 1664, marele logofat Nicolae Buhus a ridicat pe malul stang al Trotusului o frumoasa biserica de plan triconic, cu turla pe naos si cu turnul-clopotnita pe pridvorul vestic.
Biserica este un monument reprezentativ pentru barocul tarziu moldovenesc. Prodvorul, deasupra caruia se ridica clopotnita, este boltit in bolta manastireasca cu penetratiuni. Deasupra pridvorului se gaseste o camaruta in care calugarii pastrau cartile vechi.
Din cele doua clopote ale bisericii, cel mare, turnat la Muntele Athos, are o inscriptie in limba greaca din data de 10 noiembrie 1810. Se mai pastreaza incinta vechii manastiri, cu zid de 5.2 metri inaltime, pe trei laturi, prevazut cu metereze, un turn cu gang boltit, prevazut cu porti masive de stejar, in parte estica a incintei, un al doilea turn mai mic si cateva constructii anexe recente.
Biserica Buna Vestire din Targu Ocna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Buna Vestire din Targu Ocna
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Ocna
Coordonate GPS: 46.27703,26.611068
Orasul Targu Ocna este bine cunoscut pentru izvoarele si salinele sale. Aflandu-se in Bacau, Moldova, inainte de razboi a fost statiune balneo-climaterica.
De ani de zile in acea zona se extrage si
Biserica de lemn Cuvioasa Parascheva din Targu Ocna este cea mai veche biserica de lemn si a fost numita ulterior Biserica Domneasca.
Biserica a fost construita din barne, pe malul drept al Valcicai
Mina Salina este situata in inima Moldovei, pe valea Trotusului, in judetul Bacau. Salina este in apropiere de Targu Ocna si puteti ajunge la ea pe DN12 A.
Desi continua sa produca sare, Mina Salina
Parcul dendrologic Haghiac se afla pe valea Doftanei, in apropiere de Targu Ocna, judetul Bacau si este o rezervatie forestiera intinsa pe o suprafata de 24 hectare.
Forma neregulata a dispunerii par
Cetatea dacica Utidava este situata pe dreapta raului Trotus, la 500 m sud-est de orasul Targu Ocna. Se identifica cu asezarea mentionata de Ptolemeu in celebra sa lucrare, "Geographia".
A fost denum
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.