Apasati pe imagini pentru vizualizare
Intr-un cartier de pe dealul Piscului din Bucuresti, pe str. Martisor nr. 26, se afla locuinta celui mai mare poet al secolului nostru, Tudor Arghezi.
Ion N. Theodorescu, adevaratul nume, a trait intre 1880-1967. Conform dorintei testamentare a acestuia, din toamna anului 1974 casa a devenit muzeu memorial.
Casa este compusa din 18 camere, avand parter si etaj. In camera de lucru a scriitorului sunt expuse mii de volume de carti, un aparat radio din anii '30, precum si o masa si-un pat deasupra caruia se vede o icoana din lemn veche de peste 150 de ani.
Valoros poet, virulent pamfletar, prozator ilustru si autor dramatic, Tudor Arghezi a scris si cronici de teatru si arta plastica, fiind o deosebita personalitate.
Langa casa memoriala de pe strada Martisor se afla si o cladire mai mica in care a functionat tipografia artistului, denumita "Potigraful Martisor", ceea ce reaminteste de prodigioasa activitate de publicist si editor al marelui poet.
Casa memoriala Tudor Arghezi cuprinde si fotocopii ale unor documente importante din viata poetului, manuscrise, fotografii sau editii princeps din opera argheziana, ce refac universul mult indragitului om de cultura.
Casa memoriala Tudor Arghezi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Tudor Arghezi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.3975677,26.1167736
Monumentul Rascoalei din 1907, realizat in bronz de sculptorul Naum Corcescu, infatiseaza in prim plan un taran descult, cu mainile legate in lanturi la spate doborat la pamant de unul din gloantele c
Muzeul Geologic National adaposteste in cele 22 de sali special amenajate pentru vizitare, un impresionant patrimoniu cultural-stiintific reprezentat prin remarcabile colectii geologice (de minerale,
Statuia Lupoaica Romei (Lupa Capitolina) este o statuie din Bucuresti, amplasata pana recent in Piata Romana.
Monumentul a fost primit in dar de capitala Romaniei din partea municipalitatii orasului R
Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica-Minovici a fost ridicat intre anii 1939-1942 de mesteri straini (austrieci, nemti, italieni) si este rodul a peste 400 de schite facute de fondator s
Biserica Amzei din Bucuresti a fost ridicata in perioada dintre anii 1807-1810. Ea a fost distrusa in urma unui incendiu din anul 1846 si refacuta in anul 1875 cand i-au fost adaugate doua turle.Este
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.