Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul National Cotroceni Bucuresti este unul dintre cele mai importante muzee din capitala, aflat in Palatul Cotroceni.
Aici pot fi vizitate spatii din fosta manastire de la Cotroceni si fostul palat regal de la Cotroceni, unde au locuit regele Ferdinand si regina Maria precum si colectiile de arta veche decorativa europeana.
Colectia Muzeului National Cotroceni detine aproximativ 20.000 de obiecte din cele mai diverse tipuri, fondul muzeului fiind imbogatit in permanenta. Aici se regasesc obiecte de arta plastica (pictura romaneasca, pictura universala, grafica, sculptura romaneasca si universala, arta religioasa), arta decorativa (ceramica, sticla, metal, textile, mobilier), numismatica, medalistica, istorie, arheologie, colectii de arta religioasa (icoane pe lemn).
Colectia de pictura romaneasca este formata din lucrari apartinand unor ilustri pictori romani de la sfarsitul secolului al XIX-lea pana in prezent iar colectia de pictura universala este alcatuita din lucrari de secolele XVIII-XIX.
In anul 1998, muzeul si-a imbogatit fondul colectiei de arta grafica cu lucrarile lui Benedict Ganescu, iar in anul 1999 cu lucrarile Luciei Beller, Hans Aescher si Rodica Maniu. Colectia de sculptura cuprinde lucrari executate de sculptori romani si europeni iar colectia de mobilier cuprinde o diversitate a stilurilor europene si a evolutiilor tehnice.
Colectia de medalii si decoratii detine piese importante precum Medalia comemorativa „77 de ani de la revolutia din 1821 condusa de Tudor Vladimirescu (1898)“, Medalia comemorativa „Proclamarea Regatului (1881)“, Medalia comemorativa „Regele Ferdinand I (1929)“, Coroana Romaniei in grad de Mare Ofiter (model 1881), Steaua Romaniei in grad de Cavaler (1941).
De asemenea, in Muzeul National Cotroceni se afla un numar de obiecte Art Nouveau, apartinand miscarii artistice de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, un curent international al artei moderne ce s-a bucurat de succes in toate domeniile artei.
Program de vizitare:
Muzeu: marti - duminica, orele 9.30 - 17.30
Expozitii: marti - duminica, orele 9.30 - 17.00
Biserica Cotroceni: marti - duminica - acces gratuit, orele 9.30 - 17.30. Aceasta se viziteaza la sfarsitul turului de muzeu.
Tarife de vizitare:
Vizitatori romani: 12 lei/persoana
Vizitatori straini: 27 lei/persoana
Sursa
Muzeul National Cotroceni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul National Cotroceni
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4337425,26.0596447
Monumentul aflat in Parcul Cismigiu o reprezinta pe Elena Pherekyde, nascuta Marghiloman, sotia lui Charles Pherekyde (1841-1914), presedintele Curtii de Casatie din Bucuresti.
Elena Pherekyde este
Lacul Straulesti este situat in nord-vestul Bucurestiului, sector 1, pe cursul raului Colentina.
Are o suprafata de 33 ha, lungime de 2.3 km, latime intre 100-300 m si adancime intre 1-5m.
Pe malul
Statuia lui C.A. Rosetti din Bucuresti, Piata Rosetti a fost realizata de W. Hegel in anul 1902.
Statuia il infatiseaza pe marele om politic si publicist stand intr-un fotoliu. intr-o atitudine de me
In parcul Kiseleff se afla Bustul lui Ovidiu (latina: Publius Ovidius Naso - 20 martie 43 i.Hr - 17 d. Hr.), realizat in anul 1927 de catre sculptorul Corneliu Virgiliu Medrea.
Publius Ovidius Naso a
Adresa: Bd. Gheorghe Magheru, nr. 27, et. 1
Pentru o perioada, spectacolele teatrului se vor juca la Sala Rapsodia din str.Lipscani nr.53
Telefon casa de bilete
021.317.85.90
Telefon: 021-3171169
F
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.