Manastirea Cornetu se afla in comuna Brezi, la poalele muntelui Cornetu, judetul Valcea si este manastire de maici.
Manastirea de pe malul drept al Oltului dateaza din secolul al XVII-lea, fiind o ctitorie a marelui vornic Mares Bajescu, apropiat al Cantacuzinilor.
Biserica manastirii este incadrata intr-un patrat de piatra ce cuprinde anexele si chiliile. Colturile complexului prezinta turnuri si un foisor. Biserica se afla in centru si isi pastreaza inca forma originala. Biserica este inalta, cu ziduri foarte groase din piatra. De jur imprejur se afla un brau inflorat prin vopsele.
Arhitectura bisericii este una obisnuita, prezentand un plan trilobat cu un turn-clopotnita cu opt laturi pe pronaos si turla Patocratorului cu zece laturi pe care sunt situate ferestre mici.
Hramul manastirii este Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul,
Sursa
Manastirea Cornetu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Calimanesti
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.24075,24.343457
Cascada Lotrisor se afla in parcul national Cozia, in partea central sudica a Carpatilor Meridionali, la o altitudine aproximativa de 515 metri.
Caderea de apa a fost realizata artificial in anii â€
Cascada Urzicii sau Gardului se afla in mijlocul padurii, la 20 de minute de mers de manastirea Stanisoara, in Muntii Coziei, Valea Gardului, judetul Valcea.
Are o cadere ce masoara 17 m, iar apele
Manastirea Ostrov (judetul Valcea) a fost construita intre anii 1518-1522 si este situata pe o insula a lacului de acumulare de pe raul Olt, fiind conectata cu statiunea Calimanesti-Caciulata printr-u
Statiunea Calimanesti (jud Valcea, la 18 km nord de Ramnicu Valcea) este considerata perla statiunilor balneoclimaterice de pe valea Oltului.
Este renumita pentru efectele terapeutice ale apelor sale
Situată la poalele Masivului Cozia, pe malul drept al raului Olt, este unul dintre cele mai vechi monumente din Ţara Romanească ce conservă elemente originale de construcţie, ridicată de voievod
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.